Naposlech.cz
5.5.2016
 


Vyhrajte dvě nové audioknižní detektivky

Na tři z vás se může usmát štěstí
při losování o dvě nové audioknihy Lovci vran a Ve slepé uličce
v podání pánů Martina Písaříka a Jiřího Vyorálka.
Můžete je mít na CD nebo ke stažení na Audiolibrix.

Stačí znát odpověď na jedinou otázku.
 

Vraždy horkého léta

Případ komisaře Wallandera se odehrává v parném létě roku 1994 – v čase dovolených, mistrovství světa ve fotbale a... brutálního řádění sériového vraha. Komisař hledá spojitosti mezi jednotlivými oběťmi a přitom „nemá ani tušení, že vrah je blíž, než by si přál.“
 

Černobílý New York

Lovci vran se odehrávají v historické době v New Yorku, přičemž velmi úspěšně pracují s vykreslením dobové atmosféry. Hlas Martina Písaříka provází dějem s lehkostí a přenese posluchače i přes některé starosvětsky delší popisné pasáže.
 
 
 
V audioknižní podobě vyšly i dřívější příběhy obou sérií.
 
 

New York, 1845

Autorka se pokouší jít ve stopách slavných autorek detektivek, ovšem zcela jinou a osobitou cestou. Napsala historickou detektivku z roku 1845 a zasadila ji do atraktivního prostředí zanedbaných newyorských čtvrtí.

 

Cizí

Pomalý, zastřený a lehce ospalý tón hlasu Jiřího Vyorálka se k hlavnímu hrdinovi, zádumčivému a lehce mrzutému detektivu Kurtu Wallanderovi, docela hodí. Jak román nabírá spád, Vyorálek přechází z letargického rytmu do rychlejšího tempa a audiokniha ubíhá svižněji.
 
 
 
Milovníkům napětí se jistě budou líbit i další audioknihy.
Muž z ostrova Lewis získal cenu Audiokniha roku 2014 v kategorii Nejlepší četba.
 
 

Znovu na severu

Atmosféra románu je mnohem silnější než jeho příběh, což ovšem neznamená, že by zápletka byla nepovedená. May nedělá ze čtenáře hlupáka, nepředkládá mu nepravděpodobné zvraty a nezdůvodňuje jednání svých postav pochybnými pohnutkami.
 

Nesbø má syna

Petr Kubes v mnoha pasážích funkčně dramatizuje četbu a jeho rytmizace řeči souzní s gradací popisované akce. V těchto místech i dobře uplatní výraznější práci s dechem. Slyšíme jeho nádechy, občas až roztěkané. Vnímáme rychlejší tep „bušícího srdce“.
 
 
 

 
 
 
Vaši připomínku, námět či nabídku můžete odeslat prostřednictvím
kontaktního formuláře

Provozovatelem audioknižního průvodce naposlech.cz je Jakub Horák (IČ 60788003)