Naposlech.cz
9.6.2016



Nová audiokniha Vlastimila Vondrušky

Další z příběhů Oldřicha z Chlumu
v dramatizované podobě s Davidem Prachařem v hlavní roli.

Soutěž o tři audioknihy


 
 
Přinášíme úplný přehled audioknih Vlastimila Vondrušky
a také recenzi novinkové Msty písecké panny.
 
 
téma

Nekorunovaný král české historické beletrie

Ve spojitosti s českou historickou literaturou se jen málokomu nevybaví jméno Vlastimila Vondrušky, historika a popularizátora dob dávno minulých. Připravili jsme přehled zvukových adaptací jeho díla.
recenze

Mordy jako na běžícím pásu

Když se na českém audioknižním trhu objeví zbrusu nová dramatizace, je třeba zpozornět. Vydavatelství AudioStory se jejich natáčení nebrání, což dokazuje aktuální novinka Msta písecké panny.
 
 
 
Dramatizovanou podobu mají i příběhy ze série
Letopisy královské komory.
 
 
recenze

Zločiny pražských zákoutí

Kam může zavést pátrání královského písaře a často i vyšetřovatele Jiřího Adama z Dobronína? Tentokrát mimo jiné mezi nejhrubší vrstvy obyvatel, do ztemnělého zákoutí Prahy 16. století, kterému se říká Ulička hanby.
recenze

Inspekční cesta do Plzně

Královský písař Jiří Adam z Dobronína se vydává z Prahy do Plzně kvůli inspekci na místní radnici. A jak již z názvu vyplývá, v Plzni se stanou i vraždy, které s děním na radnici souvisejí a se kterými si budou muset hrdinové příběhu poradit.
 
 
Poslechněte si i další příběhy Oldřicha z Chlumu.
 
 
recenze

Bleskový Vondruška

Příběh Jménem krále vyšel původně pod názvem Osudný turnaj jako část trilogie Vražda v ambitu, ale v roce 2009 jeho námět zpracoval režisér Petr Nikolaev do filmu Jménem krále a příběhu už název zůstal.
 
profil

Apage Satanas!

Annu, přítelkyni Ludmily z Vartemberka, trápí podivné sny. V pitoreskním reji se jí zjevuje dílna obklopená skálami a démon, který se necudně zmocňuje jejího těla. Její otec povolá exorcistu, jenže Ludmila ví, že Anna není blázen.
 
 

 
Vaši připomínku, námět či nabídku můžete odeslat prostřednictvím
kontaktního formuláře

Provozovatelem audioknižního průvodce naposlech.cz je Jakub Horák (IČ 60788003)